Кава: буква Я
Терміни, що яким-небудь чином стосуються вирощування, обсмажування, реалізації, готування кави та її дегустації, а також сорти кави на букву "Я"
- ЯВА, АРАБІКА ЯВА
Java, Java Arabica - на відміну від решти сортів Індонезійської кави, що вирощуються на маленьких фермах і часто проходять примітивну обробку, сорти Яви вирощуються на великих фермах або господарствах, в основному державних, і проходять вологу обробку сучасними методами. Кращі сорти мають дещо менш виражені багаті характеристики, характерні для інших сортів кави Індонезії, але зазвичай мають меншу щільність напою і бІльшу кислотність. Олд Ява (Old Java), Олд Гавенмент (Old Government) і Олд Браун (Old Brown) - сорти кави з Яви, що імітують характеристики букету яванської кави, яка проходила вимушену процедуру старіння під час тривалого перевезення до Європи на торгових кораблях в 18 і 19 століттях.