Картопляна запіканка з сиром

Ця запіканка - по мотивам рокот-крумплі, тільки без ковбаси. Дуже швидко і нескладно. І смачно

Нам знадобиться:

  • 1 кг картоплі,
  • 50 г вершкового масла,
  • 400 г сметани
  • 1 жовток,
  • 200 г твердого сиру
  • пучок зелені (петрушки, кропу і зеленої цибулі)
  • сіль, чорний перець, приправа до картоплі

1. Кладемо картоплю в каструлю, заливаємо холодною водою. Рівень води має перевищувати картоплю на 1 палець. Додаємо одразу сіль, зазвичай пів чайної ложки на 1 л води. Поміщаємо на максимальний вогонь доки не закипить, потім зменшуємо вогонь на мінімум і закриваємо картоплю кришкою. Якщо варити її на великому вогні, зовнішні шари швидко потріскаються, а середина залишиться недоварена.

2. Через 25 хвилин перевіряємо одну картоплину вилкою, проткнувши овоч до середини. Якщо вилка легко заходить і виходить - картопля готова. Зливаємо воду, обдаємо картоплю холодною водою, щоб краще чистилася.

3. Чистимо її і нарізаємо кільцями.

4. Змішуємо сметану з жовтком, тертим сиром і дрібно посіченою зеленню. Якщо вийшло дуже густе - трохи додаємо води (кілька ложок)

4. На змащений вершковим маслом лист викладаємо шар картоплі і заливаємо сумішшю з сметани. Солимо, перчимо, приправляємо. Потім знову шар картоплі і так доверху. Останнім має бути шар сметани. Запікати 35 хвилин при температурі 180 градусів


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити