Картопляна запіканка з сиром

Ця запіканка - по мотивам рокот-крумплі, тільки без ковбаси. Дуже швидко і нескладно. І смачно
Нам знадобиться:
- 1 кг картоплі,
- 50 г вершкового масла,
- 400 г сметани
- 1 жовток,
- 200 г твердого сиру
- пучок зелені (петрушки, кропу і зеленої цибулі)
- сіль, чорний перець, приправа до картоплі
1. Кладемо картоплю в каструлю, заливаємо холодною водою. Рівень води має перевищувати картоплю на 1 палець. Додаємо одразу сіль, зазвичай пів чайної ложки на 1 л води. Поміщаємо на максимальний вогонь доки не закипить, потім зменшуємо вогонь на мінімум і закриваємо картоплю кришкою. Якщо варити її на великому вогні, зовнішні шари швидко потріскаються, а середина залишиться недоварена.
2. Через 25 хвилин перевіряємо одну картоплину вилкою, проткнувши овоч до середини. Якщо вилка легко заходить і виходить - картопля готова. Зливаємо воду, обдаємо картоплю холодною водою, щоб краще чистилася.
3. Чистимо її і нарізаємо кільцями.
4. Змішуємо сметану з жовтком, тертим сиром і дрібно посіченою зеленню. Якщо вийшло дуже густе - трохи додаємо води (кілька ложок)
4. На змащений вершковим маслом лист викладаємо шар картоплі і заливаємо сумішшю з сметани. Солимо, перчимо, приправляємо. Потім знову шар картоплі і так доверху. Останнім має бути шар сметани. Запікати 35 хвилин при температурі 180 градусів






