Кава: буква Я
Терміни, що яким-небудь чином стосуються вирощування, обсмажування, реалізації, готування кави та її дегустації, а також сорти кави на букву "Я"
- ЯВА, АРАБІКА ЯВА
Java, Java Arabica - на відміну від решти сортів Індонезійської кави, що вирощуються на маленьких фермах і часто проходять примітивну обробку, сорти Яви вирощуються на великих фермах або господарствах, в основному державних, і проходять вологу обробку сучасними методами. Кращі сорти мають дещо менш виражені багаті характеристики, характерні для інших сортів кави Індонезії, але зазвичай мають меншу щільність напою і бІльшу кислотність. Олд Ява (Old Java), Олд Гавенмент (Old Government) і Олд Браун (Old Brown) - сорти кави з Яви, що імітують характеристики букету яванської кави, яка проходила вимушену процедуру старіння під час тривалого перевезення до Європи на торгових кораблях в 18 і 19 століттях.
- ЯМАЙКА
Jamaica - Ямайка Блу Маунтін є збалансованим, класичним сортом кави з багатим ароматом, високою щільністю, насиченістю напою, і рівною яскравою кислинкою. Ці характеристики і відносна рідкість кави зробили його одним з найзнаменитіших сортів кави в світі. Те, наскільки цей сорт нині заслуговує на таке визначення, є предметом суперечки між імпортерами. Вирощувані на невеликій висоті сорти ямайської кави - Ямайка Гай Маунтін (Jamaica High Mountain) - зазвичай володіють меншою кислотністю і насиченістю, щільністю напою. Решта сортів кави Ямайки не є примітними.
Інші матеріали цієї теми:
Трансцендентний феномен закарпатської кави або Вчимося дегустувати
Найрізноманітніші способи заварювання кави
Рекомендації щодо вживання того чи іншого сорту кави
Різний помол для різного способу варіння кави
Як народжується кава і як потрапляє в наші філіжанки