Нокедлі

Нокедлі - чудовий угорський гарнір до будь-яких сметанних соусів, попрікашів чи іншого. Існують різноманітні приладдя, які облегшують приготування нокедлів, але як їх нема, можна обійтися друшляком з великими дірками. Або й зовсім по-українськи просто вкидати їх в окріп маленькою ложкою.

 

Нам знадобиться

На 3 порції нокедлі

    400 г борошна
    1 яйце
    1 ч. ложка солі
    200 грам води. Води може бути трохи більше в залежності від сорту борошна

1. Помістити на вогонь велику каструлю з водою.

2. Поки вода закипить, готуємо тісто. В борошно даємо яйце і сіль, розмішуємо і починаємо потроху доливати воду, замішуючи тісто. Тісто має вийти пружне і досить густе, щоб з ложки стікало повільно і форму тримало.

3. Як вода закипить, даємо сіль (як у макарони), 1 ч. ложку олії і починаємо вкидати нокедлі в окріп. Вогонь має бути сильний, вода кипіти.

4. Як нокедлі спливуть, одразу зливаємо їх на сито, або виловлюємо їх ситом і одразу в змащену олією або смальцем пательню - на прогрів. Щоб не злиплись і зайва вода з них випарувалася. Можна одразу промити їх холодною водою, тобто скористатися традиційним радянським способом для макарон. Угорці так не роблять, але власне некедлям, на відміну від італійської пасти, цей спосіб зовсім не шкодить. А вже потім на прогрів.

4. Заливаємо їх готовим соусом. Це може бути попрікаш з риби, з курки, перкельт з яловичини, мачанка з грибів чи овочів та інше. А також просто бекон із зеленню, або шмат хорошого масла.