Соленики

  • 1 кг борошна, 500 г молока, 2 жовтки,
  • 5 г солі, 100 г масла, 110 г води,
  • тмин, 50-100 г твердого сиру.
З борошна, молока, жовтків, солі, масла з додаванням потрібної кількості води, в глибокому тарелі замішують рідке тісто (води потрібно стільки аби тісто було достатньо м’яким. Мішають 45-60 хвилин, додають залишки води і ще 10 хвилин мішають. Потім проціджуютьтісто через сито і ділять його на дві порції. В одну додають добре промитий і підсушений тмин, в іншу — дрібно потертий сир. Вафельницю протирають шматом копченого сала, ложкою накладають невеличкі порції тіста і смажать 2 хвилини.

Коментарі  

 
# СоленикиLiubomir 29.01.2017, 08:25
Здоровенькі були!
Хотілося би знати,як можна просіяти тісто через сито? То у рецепті вище так рекомендують....
Дякую наперед за відповідь.
 
 
# СоленикиLiubomir 29.01.2017, 08:28
...Виправлюся.В рецепті тісто навіть проціджують! :-) :-)
 

Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити