Шош перец (солений крендель)

  • 300 г борошна, 100 г маргарину, 2 чайні ложки порошку для печива,
  • 50 г молока, 1 яйце, 1 чайна ложка солі,
  • 1 кавова ложка меленого чорного перцю, стільки ж кмину.
Спосіб приготування: борошно змішують з порошком для печива, розтирають з маргарином, додають молоко, яйце, перець, 3/4 частини солі і замішують круте тісто. На посипаній борошном дошці розкачують тісто в пласт товщиною 1 см, нарізають на смужки шириною 1 см, а довжиною 23—25 см, і надають смужкам форми кренделів (у вигляді букви В), поверхню збризкують водою, посипають сіллю і кмином. Викладають на лист, випікають 10 хвилин при середній температурі.