Закуска з бринзи з горіхами і часником

Закуска з бринзи

Ця закуска дуже швидка у приготуванні і смачна. Однак є два моменти, на які обов'язково треба звернути увагу: вона ДУЖЕ калорійна, і в ній ДУЖЕ багато часнику. З меншою кількістю просто не так смачно. Овеча бринза, особливо справжня, та що куплена десь на фестивалях чи в поїздках у Карпати, а не в магазині - фантастично поєднується з часником. Готуйте малими порціями, багато з неї все одно не з'їси.

Закуска з бринзи: рецепт

 

  • 150 г горіхів (я взяла третину арахісу на дві третини грецьких)
  • 150 г бринзи
  • 50-60 г вершкового масла
  • 5-6 зубків часнику, фактично майже ціла головка
  •  

    1. Даємо маслу сильно пом'якнути.
    2. Горіхи обсмажуємо в товстостінній сковороді без нічого, на середньому вогні, постійно помішуючи, до тих пір поки не почне відлущуватись лушпиння від більшості зерен. Пробуйте їх пальцями на готовність, потерли - якщо відлущується, горіх готовий. Знімаємо з вогню, даємо горіхам вистигнути і чистимо їх від лушпайок.

     

    Горіхи (абсолютно всі), так само як і насіння (соняшникове, кунжутне) мають більш яскравий насичений смак, якщо їх перед використанням підсмажувати. Будь-який салат, сендвіч, паста чи торт тільки виграють у смаку, якщо горіхи для рецепту підсмажувати.

     

    3. Подрібнюємо горіхи майже на пасту в комбайні, горіхомолці чи звичайній м'ясорубці.
    4. Змішуємо з бринзою, маслом, і часником, пропущеним через часничницю.
    5. Збиваємо паштет у блендері до однорідності, ну або ложкою у мисці вручну, кому як зручніше.
    6. Подаємо з тостами (чорний бородінський хліб тут нам був просто ідеальний).
    7. Їмо всі і того дня у чужі люди не ходимо:)))

    Готувала . Фото Олександра Деяк


    Додати коментар

    Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

    Захисний код
    Оновити