Цибульний пиріг зі шпротами

Закарпатська кухня: Цибульний пиріг

Для тіста:

  • 1,5 чашки теплої води,
  • 1 пачка розчинних дріжджів,
  • 3 чашки борошна + 1/4 чашки для опари,
  • 1/2 ч. л. солі.

Для начинки:

  • 4 городні цибулини,
  • 2 цибулі-порейки,
  • 2 зубчики часнику,
  • 2 ст.л. оцту (можна також трохи лимонного соку чи трав’яного оцту),
  • 3 баночки філе анчоусів, шпротами або ж, що й узагалі тільки покращить смак, взяти будь-яку червону рибу (100-200 г) холодного коптіння, але в такому разі нічого більше, ні тісто, ні цибулю, не солити,
  • банка оливок,
  • олія

В кружці з'єднати меншу частинку борошна, теплу воду і дріжджі, дати їм постояти 10 хвилин.
В мисці з'єднати 2 чашки борошна, сіль, влити дріжджову суміш і замісити тісто. Якщо тісто виходить дуже сухим, додати трохи теплої води. Місити тісто, поки не стане гладким і еластичним. Накрити рушником, помістити в тепле місце і залишити підніматися.
Тісто розділити на 2 рівних частини, і розкатати на кола. Покласти в деко з бортиками, змащене олією, накрити рушником, дати піднятися протягом 30 хвилин.

На великій пательні на маленькому вогні на олії обсмажити всю нарізану кільцями цибулю протягом 30 хвилин, періодично помішуючи. Додати потовчений часник, оцет, добре присмачити перцем і сіллю. Дати начинці трохи вистигнути. Потім викласти її на тісто, розкласти філе риби, і половинки оливок. зверху накрити другим колом, защепити краї. Легенько змастити верхнє коло олією. Пекти в заздалегідь розігрітій печі на середньому вогні, доки не підрум’яниться.


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити