Фанки

Фанки. Закарпатська кухня 600 г борошна, 100 г маргарину, 3 яйця
30 г цукру, 50 г сметани, 150 г молока, 50 г дріжджів, 6 г солі.
У фанки з солодкою начинкою кладеться 100 г цукру.

Дріжджі розвести в теплому молоці з цукром і поставити для бродіння. Влити їх у посуд з борошном, додати жовтки, сметану, розтоплений жир, посолити і замістити пухке тісто, накрити і поставити для бродіння.

Готове тісто розкачати в пласт товщиною до 2 см і склянкою вирізати кола діаметром до 5 см. Покласти їх на посипану борошном дошку, прикрити марлею і поставити в тепле місце, щоб підійшли.

Налити в посуд (більш менш глибокий і термостійкий) олії або розтопленого смальцю і поставити на вогонь. Жиру для смаження потрібно стільки, щоб фанки плавали в ньому. Для проби кинути шматочок тіста, якщо воно одразу випливе на поверхню і почне рум’янитися, отже фанки можна смажити. Поклавши фанки у жир, посуд відразу накривають кришкою. Коли фанки знизу зарум’яняться, обережно перегортаємо їх виделкою і більше посуд не накриваємо. Тоді навколо фанок утвориться білий обруч, що прикрасить зовнішній вигляд виробу.

Смажити слід на помірному вогні, щоб фанки всередині пропеклися.

Посмажені фанки (якщо робимо солодкі) вибрати на друшляк, посипати цукром-пудрою з ваніллю і тримати у теплому місці.

Такі ж фанки можна зробити з начинками. В центр кожного кола покласти начинку, накрити іншою половинкою кола без начинки. Краї защипнути, поставити в тепле місце, щоб фанки підійшли, і смажити, як описано вище.

Начинки солодкі

фарш з родзинок і повидла — родзинки перебрати, промити, залити окропом. Після цього додати повидло і все дуже добре перемішати.

фарш ягідний — перетерти крізь сито стиглі суниці, малину, полуниці, смородину, додати цукор і підігріти до 30-40 градусів, потім перемішуючи поступово всипати манну крупу і проварити 20-30 хвилин

начинка макова — мак промити в теплій воді, залити окропом (1:1), довести до кипіння, потім залишити на три години для набухання, відцідити, розтерти, додати цукор.

начинка з кориці і какао — корицю і какао-порошок перемішати з цукром і рівномірно посипати тісто промащене маргарином.

фарш сливовий, вишневий або абрикосовий — з фруктів вийняти кісточки, засипати цукром, прогріти до 40 градусів і помішуючи поступово всипати манну крупу, проварити 30 хвилин при температурі 90-95 градусів.

сирний фарш — сир (творог) протерти через сито, всипати борошно, цукор, яйце. Добре перемішати.

Фарші несолодкі

Фарш рисовий з яйцями — у відварений рис додати масло, вимішати з посіченими крутозвареними яйцями, посолити і поперчити.

Фарш з м’яса — зварити м’ясо, підсмажити цибулю і моркву. Змолоти це все на м’ясорубці разом з булкою, намоченою в молоці, додати яйце, сіль, перець, вимішати.

Начинка з печінки — підсмажити цибулю, вимішати з підсмаженою і посіченою печінкою, посіченими крутозвареними яйцями, посолити, поперчити.

Начинка рисова з грибами — відварити посічені гриби і в грибному бульйоні зварити рис до половини готовності. Підсмажити цибулю, все вимішати, додати сметану, посічені крутозварені яйця, посолити, поперчити.

Начинка з яєць: цибулю підсмажити, вимішати з посіченими крутозвареними яйцями, додати сметану, сіль, перець.

Начинка з картоплі — зварену картоплю розтерти, додати підсмажену цибулю з жиром, яйце, сіль, перець, вимішати, щоб не було грудочок

Начинка з капусти — капусту пошаткувати надрібно і підсмажити у власному соку на дуже повільному вогні разом з дрібно посіченою цибулею, вимішати з дрібнопосіченими яйцями, посолити, поперчити.


Коментарі  

 
+2 # marina 10.05.2009, 03:16
thanks/excellen t
 
 
+2 # marina 10.05.2009, 03:17
prekrasna!izumi telna vkusna!!!
 

Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити