Олмаш: яблучний пиріг

Яблучних пирогів є кілька. Цей — на тонкому коржі без порошка для печива

Для тіста: 250 г маргарину чи вершкового масла,
3,5 склянки борошна,
1 склянка сметани або кефіру,
0,5 ч.л. солі,
2 яєчні жовтки.

Для начинки: 4 великих яблука, порізаних тонкими скибочками;
2 ст.л. цукрового піску, 1 ч.л. кориці.

У розм'якшений маргарин всипати борошно, розмішати до стану дрібної "крупи", додати сметану або кефір, сіль і вимісити. Готове тісто покласти на 20 хвилин в морозилку, потім ще 20 хвилин воно повинне полежати при кімнатній температурі. Яблука карамелізувати з цукром на сковороді. Дати їм вистигнути. Після цього розділити тісто навпіл, з однієї половини розкатати корж, на корж викласти начинку, зверху прикрасити решіткою або косами з другої половини тіста, змастити жовтком, випікати при t 180 градусів. Начинкою може також служити джем, творог з ваніллю та родзинками, тушкована капуста з рубаним яйцем, курага з родзинками і чорносливом.


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити