Пиріг грибний

  • 500 г різних грибів (білі, лисички, опеньки), 300 г телятини
  • 2 цибулі ріпчасті великі, 1 яйце, 1/4 склянки сметани
  • 2 ст. ложки олії, пучок зелені петрушки
  • сіль, перець чорний мелений

Цибулю та петрушку дрібно нарізають. Телятину пропускають через м’ясорубку. До меленого м’яса додають 1/2 чайної ложки солі, нарізані цибулю і петрушку, 1 ст. ложку води і добре все перемішують. Яйця збивають із сметаною, додають до фаршу і ще раз добре перемішують, потім ставлять у холодильник. Гриби дрібно січуть і обсмажують на добре розігрітому маслі разом з товченим часником. Форму (діаметром 18 см) добре змащують жиром. Одну третину фаршу перекладають на дно форми, зверху кладуть шар грибів, розрівнюють і притискають рукою, знову – шар фаршу, шар грибів, вершній шар – з фаршу. Все добре розрівнюють і ще раз притискають рукою. Форму закривають фольгою і ставлять на водяну баню у нагріту піч. Через 30 хв. знімають з паштету фольгу і запікають ще 20 хв., потім піч вимикають, а паштет залишають у духовці ще на 15 хв. Готовий паштет охолоджують, нарізають порційними шматками, перекладають шматки на листи зеленого салату і подають на стіл


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити