Палачінти (млинці) з карамелізованими яблуками

для тіста: 200 г борошна, 2 яйця, 300 мл молока, 2 ст. ложки олії, дрібка солі, 60 г цукру
для начинки: 3-4 великі яблука, шматочок вершкового масла, 4 ч ложки цукру, трохи молотої кориці

У просіяне борошно додаємо цукор та сіль, вбиваємо яйця, і розмішуємо, потроху доливаючи молоко. Консистенція повинна вийти схожою на рідку сметану. Додаємо олію, розмішуємо. Натираємо олією сковорідку (не наливаємо, а натираємо, вся інша олія вже в млинцях), і смажимо млинці. Натирати сковорідку треба тільки перед першим млинцем, потім вже такої необхідності не виникне.

Яблука почистити від шкірки, розрізати на четвертинки, і вирізати серцевину. Порізати упоперек часточками завтовшки 2~3мм. У сковороді розтопити шматочок вершкового масла, всипати цукор і викласти яблука. Потушкувати на сильному вогні 5-8 хвилин, поки вони не зарум'яняться і не пом’якшають. Наповнити млинці начинкою, закрутити в трубочки і подавати на стіл.

Історія палачінт та легенди, зв’язані з палачінтами

 


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити