Боб-левеш Йокаш

  • 1 копчена свиняча ніжка або ребра,
  • 100 г домашньої ковбаси.
  • 300 г квасолі,
  • 100 коренів петрушки,
  • півселери,
  • 1 цибулина,
  • 2 зубки часнику.
  • 1 перець,
  • 1 помідор,
  • 2 ст. ложки борошна
  • пів пучка зелені петрушки,
  • 1 лавровий лист,
  • 1 ч. ложка з верхом паприки,
  • сіль,
  • чіпетки

Квасолю замочити на ніч. Тоді ж, увечері, зварити ніжку разом з лавровим листом в 1,5 л води до м’якості, дати вистигнути і разом з рідиною помістити до холодильника.

Наступного дня жир, що зібрався на поверхні, акуратно зібрати ложкою і покласти в окрему велику каструлю і підсмажити в ньому на кубики порізані корені.

Додати до них квасолю разом з рідиною, в котрій вона вимочувалася, і бульйон з ніжки. Приправити часником і, якщо треба, досолити.

Після цього додати порізані на кубики помідор та перець і на повільному вогні варити.
Тим часом ковбасу порізати на кільця і підсмажити на пательні. Дати їй стекти.

В жирі з-під ковбаси підсмажити до золотистого кольору цибулю, додати до неї борошно, добре розмішати, зняти на кілька секунд з вогню, швидко приправити паприкою та подрібненою зеленню петрушки, розмішати з 4 ложками гарячого бульйону з каструлі і додати до левешу.

Коли квасоля зварилася, додаємо до левешу ковбасу. Можна також сметану.
За сім хвилин до того, як зняти боб-левеш з вогню, вкинути в нього чіпетки.

  • Чіпетки
    1 яйце
    100 г борошна
    Міксером або від руки замісити тісто, не додаючи води. Завернути в фольгу або харчову плівку і дати постояти 1 годину. Розім’яти його, потім розкатати в довгі циліндричні палички, товщиною в олівець і відрізати по шматочку, розміром з горох. Посипати борошном аби не злиплися і дати підсохнути перед використанням. Можна підсушити в печі і зберігати в лляному мішечку.

 


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити