Cуп з фрикадельками

Суп з фрикадельками

Я дуже довго шукала такий рецепт супу з фрикадельками, щоб мав прозору чисту основу, але при цьому не втрачав смак. Зварила тих супів варіантів з десять різних і жоден нам не сподобався - смачні були, але вигляд мали дуже посередній. То фарш купи не тримався, то суп ставав дуже мутним. Нарешті на просторах мережі, здається в російськомовному комюніті "Поваренок" знайшовся нижче наведений варіант, який влаштував абсолютно всю нашу сім'ю. Його можна зварити на м'ясному бульйоні, впевнена, що в такому разі суп стане ще смачніший, але в оригіналі рецепту був овочевий бульйон і нас такий варіант якраз влаштовує - менше калорій.

Cуп з фрикадельками: рецепт крок за кроком

Отже, нам знадобиться:

  • 500 г свиного або яловичого фаршу (беріть хороший фарш, а ще краще зготуйте його власноруч, оскільки фарш тут задає основний смак)
  • 2 цибулини (одна у фарш, одна в зажарку)
  • 1 яйце
  • 2 л овочевого бульйону
  • 4 картоплини
  • 2 ст. ложки олії
  • Сіль, перець за смаком
  • 1 ч. ложка солодкої паприки
  • Прянощі для фаршу
  • Прянощі для овочевого бульйону
  • 1 лавровий лист
  • зелень кропу чи петрушки для прикрашання в тарілці

1. Варимо овочевий бульйон з будь-яких овочів, які у нас під рукою, або до яких звикли. Я сьогодні зварила з пачки замороженої овочевої суміші + 1 невеличка морква, 1 кольрабі, шматок селери грам на 50. Солимо його, додаємо перець та інші приправи, які звикли додавати в бульйон.

2. У фарш додаємо 1 яйце і цибулину, порізану на кілька частин і пропущену через часничницю (по аналогії з часником), сіль, перець, приправи для фаршу. Куштуємо, оскільки якщо не смачні фрикаделі в сирому вигляді, вони не будуть смачні і в супі. Добре фарш вимішуємо, щоб він почав триматися купи і став на вигляд більш однорідним.

3. Готуємо з нього кульки такого розміру, який подобається домочадцям, і викладуємо у два ряди в посуду, що витримує високі температури (це може бути металічна чи чавунна каструля, або форма для духової шафи). Заливаємо окропом до половини верхнього ряду. Поміщаємо в духову шафу на 40 хвилин (200 градусів).

4. Тим часом чистимо і ріжемо на кубики картоплю. Зціджуємо овочевий бульйон, овочі з нього нам не знадобляться (особливо ті що були заморожені). Моркву і кольрабі можна порізати і закинути в суп ближче до кінця, якщо виникне таке бажання. Я щоправда цього не роблю.

5. Заливаємо картоплю бульйоном, поміщаємо каструлю на вогонь, хай вариться. Куштуємо, досолюємо.

6. Тим часом робимо зажарку на олії. Підсмажуємо дрібно посічену цибулю, до неї додаємо моркву і селеру, порізану пластинками. Смажимо нам маленькому вогні хвилин 5, додаємо 1 ч. ложку солодкої паприки, 2 ст ложки бульйону з каструлі і тушкуємо до м'якості. Коли готове, додаємо до картоплі. Сюди ж 1 великий лавровий лист.

7. Вибираємо фрикаделі з печі. Ложкою викладаємо їх в каструлю з киплячим супом. Потім беремо найдрібніше, яке тільки знайдеться, ситечко і проціджуємо крізь нього у каструлю соус від фрикадельок. Доводимо суп до кипіння, ситечком вибираємо цибулю, яка плаває на поверхні супу, і суп готовий.

Готувала  Фото: Ігор Деяк


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити