Курячий бульйон Уйгазі

На 8 порцій знадобиться

  • 1 курка приблизно 1,5 - 2 кг
  • 250 г моркви,
  • 80 г коренів селери,
  • 100 г коренів петрушки
  • 1 кольрабі,
  • 80 г шампіньйонів,
  • 1 зелений перець стручковий,
  • імбир,
  • шафран,
  • часник
  • 1 маленька головка савойської або цвітної капусти
  • 1 середня цибулина,
  • 100 г зеленого горошку
  • пучок зелені петрушки,
  • перець чорний горошком - 15 штук, сіль

М’ясо добре промити, помістити в емальовану каструлю, залити холодною водою і довести до кипіння, не накриваючи кришкою. Зняти піну, зменшити вогонь на мінімум, накрити і варити півгодини, періодично обережно знімаючи піну з поверхні бульйону.
Додати обчищені цілі корені, кольрабі та капусту.
В шаровидне ситечко або марлевий мішечок помістити часник, цибулю, шафран та імбир і опустити в бульйон, зачепивши за край каструлі, аби легко можна було витягнути. Накривши каструлю кришкою наполовину, варити далі.
Інші овочі подрібнити і відварити окремо в маленькій каструльці з підсоленою водою.
Коли курка та овочі готові, їх вибирають з бульйону і дають вистигнути. З курки витягують кістки і нарізають м’ясо на дуже тонкі довгі смужки (майже як лапшу). Овочі нарізають соломкою. Бульйону дати відстоятися 15 хвилин і процідити крізь густе сито.

При подачі на стіл у бульйонні чашки розкладають тонко порізане м’ясо, овочі з бульйону, заливають бульйоном і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити