Косаш-левеш. Дзяма
Зазвичай Косаш-левеш готують на Паску або кілька днів по ній, коли залишається бульйон після варіння шовдаря. В інші дні його варять з копченою ковбасою та будь-яким копченим м’ясом. Нам знадобиться
- 1,5 л бульйону з шовдиря,
- склянка сметани 20%,
- 2 ст. ложка борошна
- Яєць стільки скільки порцій,
- 2 голівки часнику,
- кілька ложок лимонного соку,
- 4 смажені й порізані на кубики грінки
Якщо бульйон дуже солоний чи жирний, розвести його водою. Довести до кипіння і вкинути почищені зубчики часнику. Тим часом зробити заправку: в мисці добре змішати борошно, сметану і 4 ложки гарячого бульйону з каструлі. Влити заправку, постійно помішуючи, в левеш. Постійно пробуючи, аби не перекислити, додати лимонний сік. Яйця зварити прямо у дзямі, - пашот.
На дно тарілки покласти грінки і залити їх левешом. В кожну тарілку по 1 яйце пашот
Коментарі