Борщ з печерицями

  • 1 буряк (половина свіжого + половина запеченого у фользі)
  • 200 г нашинкованої капусти
  • 1 середня морква
  • кусень кореня селери приблизно грам на 50
  • 1 цибулина
  • Половинка болгарського перцю
  • 2 ст. ложки помідорів у власному соку
  • 4 картоплини
  • 200-250 г шампіньйонів
  • 150 г замороженої стручкової квасолі
  • 2 зубки часнику
  • Зелень петрушки і кріпу - десь півпучка
  • Масло рослинне для смаження, з запахом
  • Лимонний сік - 1 ст. ложка
  • Цукор, сіль

1. 2 літри води поміщаємо на вогонь. Тим часом очищаємо і нарізаємо на тонку соломку буряк (свіжу половинку). Скроплюємо 0,5 ст. ложки лимонного соку, і обсмажуємо на рослинному маслі.

2. Додаємо обсмажений буряк в окріп. Варимо до півготовності буряка.

3. Додаємо почищені, протерті і порізані на грубі пластини гриби.

4. Моркву і селеру нарізаємо соломкою, цибулю і перець дрібними кубиками. Спочатку обсмажуємо селеру, потім додаємо до неї моркву і дрібку цукру, кілька хвилин обсмажуємо все разом.

5. Додаємо цибулю, потім перець. В самому кінці часник, за ним одразу помідори в соку, трохи все разом тушкуємо і доливаємо 100 г бульйону з каструлі. Тушкуємо 5 хвилин.

6. В каструлю до грибів і буряку додаємо почищену і порізану картоплю, через 5 хвилин - стручкову квасолю. Варимо все до готовності.

7. Додаємо в каструлю піджарку і капусту.

8. Беремо запечений буряк, нарізаємо його на тонку соломку, змішуємо його з залишками лимонного соку і додаємо в борщ для яскравого бурякового кольору.

9. Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, посипаємо дрібно посіченою зеленню,  давленим через часничницю часником і під кришкою настоюємо 15 хвилин.


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити