Борщ зелений з бужениною

Закарпатська кухня. Зелений борщ з копченостями

  • 450-500 г щавлю,
  • 5 картоплин середнього розміру
  • 1 середня цибулина,
  • 1 ст. ложка жиру, або шмат сала,
  • 300-400 г копченого м’яса
  • 1,5 - 2 л  бульйону із свинячих копченостей,
  • 1 яйце,
  • 50-60 г сметани,
  • зелень кропу,
  • сіль,
  • перець чорний мелений – за смаком.

 

Варять бульйон із свинячих копченостей. Свіжий щавель перебирають, добре промивають і дрібно нарізають. Також варто його скуштувати перед тим, як додавати до борщу, щавель буває різних сортів і різної кислотності. Якщо дуже кислий, дати менше.
Цибулю обчищають, дрібно січуть і пасерують на салі. Бульйон із свинячих копченостей доводять до кипіння і опускають у нього нарізану скибочками картоплю, варять 20 хвилин, потім додають пасеровку, нарізаний щавель. Солять, перчать і варять до готовності.
Перед подачею на стіл у кожну порцію борщу кладуть шматочок копченого м’яса, частинку круто звареного яйця, сметану, посипають подрібненою зеленню кропу. Іноді варені яйця замінюють сирими, тоді їх вбивають безпосередньо в каструлю з киплячим борщем.


Коментарі  

 
# Guest 28.05.2009, 16:49
борщ, загалом нічого.....але от тільки кислуватий вийшов..треба або менше щавлю або більше бульйону :-)
 
 
# Guest 17.02.2010, 14:35
Добрий вийшов
 

Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити