Салат гострий
- 1 банка кукурудзи, банка червоної або білої квасолі,
- 1 цибулина-порей (і біла і зелена частини)
- 1 червоний болгарський перець.
- 1 маленький перець чілі? (можна й без нього, але тоді салат буде негострим)
Для соусу:
- 1 ст.л. винного оцту або простого
- 1,5 ч.л. гострої гірчиці,
- 3 ст.л. олії,
- сік з половини лимона,
- сіль, перець.
Почистити цибулю і порізати кільцями. Розрізати перець навпіл, видаліть насіння і білу м'якоть і порізати кубиками. Відкрити банки з кукурудзою і червоною квасолею, злити рідину і сполоснути вміст банок холодною водою. У салатниці змішати квасолю з кукурудзою, цибулею та перцем. Приготувати соус: змішати і легко збийти всі інгредієнти. Вилити соус у овочі і ретельно перемішати, щоб овочі як слід перемішалися. Помістити салат на півгодини в холодильник. Їсти холодним.