Друк

Салат з креветками і рукколою

Салат з креветками Це дуже просто, швидко і смачно! Щоправда трохи гостро (шарканясто - як сказав мій чоловік). Але чи нам, закарпатцям, таке може не сподобатися? Рецепт за мотивами креветочного салату від Ніки Білоцерківської.

Салат з креветками і рукколою: крок за кроком

  • 1 пучок рукколи
  • 10 великих креветок або 15 менших (можуть бути як свіжоморожені, так і фабрично пропарені)
  • 100 г твердого сиру
  • 1 перчик чілі
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки олії
  • 5-6 помідорок черрі (можна замінити одним простим помідором середнього розміру)
  • Оцет
  • Сіль, чорний перець

1. Чистимо креветки від панцирів і голови.

2. Перебираємо і добре промиваємо рукколу. Якщо має дуже довгі стебла, відриваємо їх. Просушуємо зелень на ситі або на рушнику.

3. Часник чавимо пласким боком ножа і вичищаємо з нього пророслу серединку. З чілі перця вибираємо зернята.

4. В олії підсмажуємо часник з перцем до хорошого часничного запаху і золотистого кольору.

5. Додаємо сюди креветки і підсмажуємо їх, помішуючи і перевертаючи хвилини дві.

6. Викладаємо на рукколу. Чілі і часник можемо викинути, хто не любить, а можемо залишити в салаті.

7. Черрі ріжемо навпіл, або цілий помідор на великі кубики, додаємо до салату.

8. Твердий сир ріжемо на кубики 1 см на 1 см, і теж додаємо у салат.

9. Заправляємо оцтом, сіллю, чорним перцем. Швидко перемішуємо і подаємо.

Готувала . фото: Ігор Деяк