Салат з креветками і рукколою

Салат з креветками і рукколою: крок за кроком
- 1 пучок рукколи
- 10 великих креветок або 15 менших (можуть бути як свіжоморожені, так і фабрично пропарені)
- 100 г твердого сиру
- 1 перчик чілі
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. ложки олії
- 5-6 помідорок черрі (можна замінити одним простим помідором середнього розміру)
- Оцет
- Сіль, чорний перець
1. Чистимо креветки від панцирів і голови.
2. Перебираємо і добре промиваємо рукколу. Якщо має дуже довгі стебла, відриваємо їх. Просушуємо зелень на ситі або на рушнику.
3. Часник чавимо пласким боком ножа і вичищаємо з нього пророслу серединку. З чілі перця вибираємо зернята.
4. В олії підсмажуємо часник з перцем до хорошого часничного запаху і золотистого кольору.
5. Додаємо сюди креветки і підсмажуємо їх, помішуючи і перевертаючи хвилини дві.
6. Викладаємо на рукколу. Чілі і часник можемо викинути, хто не любить, а можемо залишити в салаті.
7. Черрі ріжемо навпіл, або цілий помідор на великі кубики, додаємо до салату.
8. Твердий сир ріжемо на кубики 1 см на 1 см, і теж додаємо у салат.
9. Заправляємо оцтом, сіллю, чорним перцем. Швидко перемішуємо і подаємо.
Готувала Наталка Хурделиця. фото: Ігор Деяк






