Друк

Салат з кальмарами і рисом

Салат з кальмарами і рисом Хороший, простий зимній салат - калорійний і ситний, але при цьому достатньо легкий. Традиційний - пам'ятаю його здавна, ще як кальмарів у нас в магазинах не було, то багато хто його робив з крабовими паличками. Мушу зауважити - з кальмарами він значно кращий

Нам знадобиться:

  • 1 склянка довгого шліфованого рису
  • 1 кальмар (250 г)
  • Банка кукурудзи
  • 2 помідори
  • 200 г майонезу
  • Сіль за смаком

1. Кальмари розморожуємо, миємо і чистимо під відварювання. Для цього однією рукою притискаємо тушку до дошки, а іншою рукою акккуратно знімаємо з кальмара шкірку. Відрізаємо "крила", з них теж видаляємо шкірку. Вибираємо з кальмара прозорі тонкі хітинові хрящики.

2. Відварюємо кальмари наступним способом: доводимо воду до кипіння -(1 - 1,5 л), додаємо до неї сіль і чорний перець горошком. Опускаємо в неї кальмара, закриваємо кришкою і одразу (!) вимикаємо вогонь. Чекаємо 10 хвилин - кальмар готовий. Вода поступово вистигає і не дає кальмару переварится і стати схожим на гуму. Кальмари - це практично 100 % білку, тому й готуються вони за хвилини. Даємо кальмару вистигнути і нарізаємо його на півкільця

3. Добре промиваємо рис і проварюємо наступним чином: заливаємо його холодною водою (вода покриває рис на 2 пальці). Доводимо до кипіння (без кришки), зціджуємо і заливаємо новою водою (знову холодною). Знову доводимо до кипіння - зціджуємо і заливаємо останній раз, тепер солимо і варимо до готовності - хвилин 15.

Такий спосіб відварювання підходить для салатів, бо рис виходить дуже розсипчатим. Важливо також не прогавити момент, коли він починає розварюватися. Найкраще - розкушувати рисинки. Якщо всередині рис трохи твердий (зовсім трохи, стан альденте)- вимикаємо і одразу зливаємо з нього воду. Рис ще потім "доходить" у салаті - вбирає в себе рідину.

4. Ріжемо помідори на кубики, змішуємо їх з кукурудзою.

5. Додаємо до них кальмари і рис. Заправляємо майонезом і дуже акуратно перемішуємо. Якщо треба, трохи досолюємо.


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити