Як обсмажити каву в домашніх умовах

Для домашніх потреб створені мініатюрні настільні прилади для обсмажування. Вони дуже зручні, але дуже дорогі і тому мало поширені. Тому багато хто й до нині обсмажує каву на чавунній сковороді вдома на вогні своєї газової кухонної плити Для домашніх потреб створені мініатюрні настільні прилади для обсмажування. Вони дуже зручні, але дуже дорогі і тому мало поширені.
Багато хто любить обсмажувати каву на звичайній пательні на вогні газової кухонної плити, а ось робити це в печі не рекомендується, оскільки необхідно весь час інтенсивно перевертати і помішувати зерна. Для цього краще всього підходить чавунний посуд, який заздалегідь слід добре вимити від запахів. Спочатку зерна промивають і висушують. Сушити можна звичайним чином на повітрі, або ж добре протерти чистим рушником. На дно пательні насипають зелені зерна так, аби вони утворили один шар. Починайте обсмажувати зерна на дуже маленькому, слабкому вогні. Повільно збільшуючи вогонь, доведіть його до максимуму. Зерна потрібно постійно перемішувати, дерев’яною лопаткою, аби вони рівномірно темніли. Можна додати прянощі (корицю, імбир, гвоздику, коріандр) на смак. Іноді при обсмажуванні додають трохи масла або цукру, що додає каві зовсім інший відтінок смаку, маслянистий і м’якший або карамельний.Як тільки зерна почнуть потріскувати і масло з зерен почне виступати на поверхню, пательню можна знімати з вогню і зерна пересипати на рушник.  Ще якийсь час зерна обсмажуватимуться самі по собі за рахунок високої температури всередині кожного зернятка. Про це слід пам’ятати. Або трохи їх недосмажувати, або одразу ж студити. Це можна зробити, помістивши їх в заздалегідь охолоджений в морозилці посуд або розсипавши на холодній поверхні.
Перемелювати тільки-но обсмажені зерна відразу не рекомендується, оскільки кава може мати різкий кислий присмак або здаватиметься сируватою. Рекомендується почекати якнайменше 12 годин.

Способи помолу кави

Класифікація кави

Кавовий словник

Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити