Плов з грибами по-верховинськи

Плов з грибами по-верховинськи

  • 160 г сушених грибів
  • 200 г рису
  • 200 г цибулі ріпчастої
  • 120 г олії
  • 100 г моркви, сіль, перець, трішки коріандру – за смаком.

Страва пісна: Промиті і перебрані гриби промивають і замочують звечора. Наступного дня варять у тій самій воді до готовності.

Цибулю дрібно січуть, обсмажують в олії до золотисто-прозорого стану, додають моркву, порізану довгими брусочками, все обсмажують, накривають кришкою і тушкують на слабкову вогні, доки морква трохи не пом'якне.

Відварені гриби нарізають грубою соломкою, або залишають цілими, якщо хто любить цілі. Додають до моркви.

Туди ж викладують заздалегідь перебраний, промитий і замочений на півгодини в теплій воді довгий рис, солять, додають інші прянощі на смак,  і заливають усе процідженим грибним бульйоном, тушкують під кришкою до готовності на повільному вогні.


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити