Турош чусо - Лашки з сиром

Прадавня угорська страва з категорії "Проста їжа". Зазвичай страви з цієї категорії вигадували селяни, в даному конкретному випадку вівчарі та пастухи, і всі вони є чудовими класичними прикладами того, як можна нагодувати велику сім’ю при найменших затратах. Турош чусо замикає Сімку всесвітньо відомих угорських страв, що вважаються культурною спадщиною Угорщини.

  • 1 кг борошна вищого гатунку
  • 3 яйця
  • 1 ложка смальцю з-під копченого сала
  • 250 г шкварок
  • 0.5 кг жирного некислого коров'ячого сиру, добре зцідженого,
  • 0.5 л сметани

З борошна, дрібки солі, яєць і 200 г води замісити круте тісто. Сформувати валик і дати йому постояти 5 хвилин. Потім розкатати його скалкою в тонкий лист, товщиною в сірник, знову лишити хай постоїть – 2 хвилини з одного боку, перевернути і ще 2 хвилини з другого.

Цим часом в каструлі вже має кипіти добре посолена вода, додати в неї ложку жиру або олії і вкинути порізане на квадратики (1,5 см х 1.5 см) або на смужки (3 см х 1 см) тісто. Накрити кришкою і коли квадратики спливуть, а вода закипить, вилити на друшляк і зцідити.

Промивати не треба, а одразу висипати в чавунний горщик, де вже кипить змішана з жиром з-під сала сметана. Добре перемішати.

Посолити, посипати сиром і викласти гіркою на блюдо. Зверху густо досипати сир, шкварки і, якщо залишилася, сметану. Подавати обов’язково гарячим.


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити