Угорська кухня

Створено Субота, 02 лютого 2013 / Гарніри
Tags: Угорські гарніри, Угорська кухня
...  Нам знадобиться На 3 порції нокедлі 400 г борошна 1 яйце 1 ч. ложка солі 200 грам води. Води може бути трохи більше в залежності від сорту борошна 1. Помістити на вогонь велику каструлю з водою. 2. Поки вода закипить, готуємо тісто. В борошно даємо яйце і сіль, розмішуємо і починаємо потроху ... [ +++ ]
Створено Субота, 02 лютого 2013 / Страви з м'яса
Tags: Угорська кухня
... шкурки багато охочих чотирилапих друзів. Одна спинка з кісточками - для більшої наваристості і інтенсивнішого смаку. Курячий жир, олія або смалець 1 цибулина 2 зубки часнику 1 чайна ложка солодкої паприки маленька дрібка пекучої паприки 150-200 г сметани 1 ст. ложка борошна Сіль, Чорний ... [ +++ ]
Створено Субота, 17 квітня 2010 / Закарпатські бограчі
Tags: Бограч, Угорська кухня
... різих видів, порізаного на шматки - ребра, м'якоть, шия і обов'язково ноги-копита - взяти 150 г копчного сала, 200 г цибулі, З00 г моркви, 200 г петрушки, кольрабу діаметром 10 см, 1кг картоплі, 2 столові ложки червоного молотого перцю, 1-2 шт. чорного молотого перцю , пучок зелені петрушки, 1 стручок ... [ +++ ]
Створено Середа, 31 січня 2007 / Страви з борошна
Tags: Угорська кухня
... відомих угорських страв, що вважаються культурною спадщиною Угорщини. 1 кг борошна вищого гатунку 3 яйця 1 ложка смальцю з-під копченого сала 250 г шкварок 0.5 кг жирного некислого коров'ячого сиру, добре зцідженого, 0.5 л сметани З борошна, дрібки солі, яєць і 200 г води замісити ... [ +++ ]
Створено Понеділок, 22 січня 2007 / Овочеві страви
Tags: угорська кухня
... – гаряча закуска, з яйцями – сніданок.     Лечо: рецепт Нам знадобиться
    1 кг зеленого або червоного болгарського перцю 0,5 кг помідорів 100 г цибулі 200 будь-якої ковбаси (краще закарпатської пікниці), 150 копченого сала 3 ч. ложки паприки 3 яйця
 ... [ +++ ]
Створено Неділя, 21 січня 2007 / Гарніри
Tags: Угорські гарніри, Угорська кухня
Торгоня - один з найпопулярніших угорських гарнірів. Закарпатці теж дуже її люблять, особливо в угорськомовних районах. Довгі десятиліття торгоня і домашні лашки виграшно займали в Закарпатті нішу "совєтських" макарон. Наші бабусі робили торгоню вручну, партіями на кілька місяців уперед. Нині заготовки ... [ +++ ]
Створено Четвер, 18 січня 2007 / Страви з картоплі
Tags: Угорська кухня
... цибулини; 2 жовтки; 6 великих яєць; 200 г домашньої пікниці з паприкою; 100 г твердого сиру сіль, паприка, черний перець 1. Беремо чисту щітку (можна для цієї мети купити дешеву зубну) і добре відмиваємо картоплю від бруду. Можна, звісно, мити її руками, але повірте, що результат виходить ... [ +++ ]
Створено Четвер, 18 січня 2007 / Страви з м'яса
Tags: Угорська кухня
Загалом за межами Закарпаття всі закарпатські страви, сильно приправлені паприкою, називають «гуляшем». Проте це не зовсім правильно. В закарпатській кухні, так само як і в угорській, зазвичай фігурують три страви, в яких паприка відіграє майже вирішальну роль: «гуляш», «перкельт», і «папрікаш». ... [ +++ ]
Створено Четвер, 18 січня 2007 / Страви з м'яса
Tags: Лоці печенє, Угорська кухня
З давніх-давен свинина є основним м'ясом закарпатської кухні – ще з тих часів, коли кмітливий закарпатець, побоюючись спустошливих набігів, придумав розводити на м'ясо таку тварину, яку татари не з'їдять з релігійних міркувань, і на продаж не поженуть, бо довго. Славнозвісна закарпатська печеня ... [ +++ ]
Створено Четвер, 18 січня 2007 / Закарпатські бограчі
Tags: Бограч, Угорська кухня
  Спочатку треба украсти казанок... - стверджують угорці... Але жарти жартами, найкраще бограч робити на відкритому вогнищі.   Бограч: рецепт Під мадярські пісні - покласти у розігрітий казанок смалець не шкодуючи, посипати його червоним перцем солодким, потім додати дрібно нарізану ... [ +++ ]
Створено Середа, 17 січня 2007 / Закуски з яєць
Tags: Угорська кухня
2 яйця 4 скибки білого хліба 2 ложки вершків або молока сіль копчене сало Збити яйця і посолити. Кинути на пательню нарізане дрібними кубиками сало, витопити з нього жир і на цьому жирі посмажити хліб, добре вимочений у лізьоні. [ +++ ]
Створено Четвер, 04 січня 2007 / Супи, юшки та бульйони з м'ясом
Tags: Куряча поливка, Угорська кухня
На 8 порцій знадобиться 1 курка приблизно 1,5 - 2 кг 250 г моркви, 80 г коренів селери, 100 г коренів петрушки 1 кольрабі, 80 г шампіньйонів, 1 зелений перець стручковий, імбир, шафран, часник 1 маленька головка савойської або цвітної капусти 1 середня цибулина, 100 г ... [ +++ ]
Створено Середа, 03 січня 2007 / Супи, юшки та бульйони з м'ясом
Tags: Куряча поливка, Угорська кухня
Який закарпатський недільний обід без поливки? Король Франції Генрі IV під час своєї коронації в 1589 році сказав історичну фразу, яка актуальна для закарпатців і по сьогоднішній день: «Я бажаю, аби кожен селянин щонеділі мав можливість зварити у своєму горщику курча". Бажання короля, як це водиться, ... [ +++ ]
Створено Середа, 03 січня 2007 / Супи, юшки та бульйони з м'ясом
Tags: Угорська кухня
Гуляш - одна з найпопулярніших і найулюбленіших страв угорської кухні у всьому світі. Ця густа пряна яскрава суміш яловичого м'яса, картоплі і паприки вважається національним надбанням і культурною спадщиною Угорщини. Щодо кулінарної класифікації гуляшу, то тут справа трохи заплутана. Що ... [ +++ ]