Рукола, ругетта, ерука посівна, індау
Ерука має багато місцевих назв, наприклад, Садова ракета, гуссеничник, Ракета, Ерука, Ракетний салат, Аругула по-англійськи, рукола, рукетта, ругола та ругетта по-італійськи, Ракета по-французськи, Рокка по-грецьки. Майже всі ці назви походять від латинського слова eruca, яким називалась невстановлена рослина із сімейства Brassicaceae. Можливо, це був один із сортів капусти.
Листя руколи використовують в їжу. В ній міститься дуже багато вітаміна C, йоду та заліза.Вона росте як на культивованих площах, так і в дикому вигляді (selvatico), її вирощували вже за часів Римської імперії. Вже тоді люди вважали, що рукола — це афродізіак. До 1900-х рр. руколу, в основному, збирали в дикому вигляді — культивації руколи в массовому масштабі не проводилось. Наука також майже не цікавилась руколою.
Має пряний та гострий смак. В основному використовують для салатів, а також як овочевий додаток до м'ясних, рибних страв та паст. Смакує як додаток до бутербродів. Зазвичай руколу додають до піци. Також використовується як інгридієнт песто на додаток до базилику (або як його заміна).