Ґріз
ҐРІЗ - манна крупа
ҐРІЗОВІ ГАЛУШКИ - популярний закарпатський елемент КУРЯЧОЇ ПОЛИВКИ (бульйону).
ҐШто ти заварити у поливку, дітино? Лашкы, ресельованкы ці ґрізові галушкы? - питається закарпатська мама своє улюблене чадо.
От який рецепт ҐРІЗОВІХ ГАЛУШОК дає Валерія Мориляк в януарському номері Русинського Світу (Угорщина) за 2010 рік
Продукты на ґрізові галушки: 25 гр. масла, 1 яйце, 30 гр. муки, 30 гр. ґріза, мало соли.
Яйце из маслом вилков добрі потрощити и взбити, додати муку а пак помали пудсипати ґріз и посолити. Массу на галушки лишити постояти на 10 минут, обы тісто набрякло. Из чайнов ложков метати галушки у киплячу поливку, як вскипить, зняти из огня и дати постояти хоть 10 минут.