Чеська кухня

Створено Неділя, 03 лютого 2013 / Страви з м'яса
Tags: Кнедлики, Чеська кухня, Словацька кухня
... пекучої паприки 150-200 г сметани 1 ст. ложка борошна 1. Беремо казан або каструлю з товстим дном (широку і невисоку, як кажуть закарпатці - лабош). Топимо в ньому порізане на кубики біле сало на шкварки і жир. 2. Вибираємо з жиру шкварки, вони нам тут більше не знадобляться. Вкидаємо в казан ... [ +++ ]
Створено Неділя, 21 січня 2007 / Гарніри
Tags: Кнедлики, Чеська кухня
Яке смачне чеське слово зустрічається на сторінках відомого роману Гашека «Пригоди бравого солдата Швейка» чи не частіше за всі інші? Правильно! Це слово – «кнедлик». До того ж гашеківський кнедлик – це не просто кнедлик, це КНЕДЛИК! Річ абсолютно свята для всякого порядного чеха. Герої Гашека згадують ... [ +++ ]
Створено Середа, 17 січня 2007 / Страви з сиру та бринзи
Tags: Чеська кухня
200 г сиру, 300 г тонко нарізаної шинки, 40 г борошна, болгарський перець для обсмажування: 4 яйця, 20 г борошна, 40 мл молока, сухарі, петрушка або кріп для прикраси Твердий сир та шинку нарізають скибками. З борошна, яєць та молока готують лізон. На скибку шинки кладуть болгарський перець, ... [ +++ ]