Шпикачки закарпатські із свинини та телятини

  • 1 порція (з розрахунку на 2 рожни):
  • 100 г телятини
  • 100 г свинини
  • 20-30 г сала
  • 1 стручок перцю солодкого зеленого або червоного
  • кришки черствого хліба
  • розтоплений смалець або олія
  • сік смаженого м’яса
  • гірчиця
  • спеції: лимон, перець чорний мелений, сіль – за смаком.

М’ясо обчищають, відбивають, солять, посипають чорним перцем, збризкують лимонним соком (декількома краплями) і витримують. Потім нарізають кубиками. Сало також нарізають кубиками. З перцю видаляють плодоніжки та насіннєве гніздо і нарізають шматочками. Все розділяють пополам і послідовно натягують на рожни: шматочок сала, шматочок телятини, шматочок свинини, шматочок перцю, шматочок сала і т. д. Підготовлений шашлик змащують олією або смальцем, обкачують у кришках хліба і смажать на добре нагрітій решітці. Подають по 2 котлети на порцію з салатом з картоплі або помідорів, м’ясним соком, скибочками лимона і гірчицею.


Колиба на Google+