Косаш-левеш. Дзяма

Зазвичай Косаш-левеш готують на Паску або кілька днів по ній, коли залишається бульйон після варіння шовдаря. В інші дні його варять з копченою ковбасою та будь-яким копченим м’ясом. Нам знадобиться

  • 1,5 л бульйону з шовдиря,
  • склянка сметани 20%,
  • 2 ст. ложка борошна
  • Яєць стільки скільки порцій,
  • 2 голівки часнику,
  • кілька ложок лимонного соку,
  • 4 смажені й порізані на кубики грінки

Якщо бульйон дуже солоний чи жирний, розвести його водою. Довести до кипіння і вкинути почищені зубчики часнику. Тим часом зробити заправку: в мисці добре змішати борошно, сметану і 4 ложки гарячого бульйону з каструлі. Влити заправку, постійно помішуючи, в левеш. Постійно пробуючи, аби не перекислити, додати лимонний сік. Яйця зварити прямо у дзямі, - пашот.

На дно тарілки покласти грінки і залити їх левешом. В кожну тарілку по 1 яйце пашот


Колиба на Google+