Швидко мариновані шампіньйони

Швидко мариновані шампіньйони

Нам знадобиться:

  • 400 г шампіньйонів
  • 3 столові ложки трав'яного або звичайного оцту,
  • 1 склянка води,
  • 5-6 столових ложок олії,
  • 1 чайна ложка солі,
  • 1 чайна ложка цукру,
  • 3 зубки часнику,
  • 3 великі лаврові листки,
  • 7-10 горошин чорного перцю,
  • кріп (морожений або свіжий)

Швидко мариновані шампіньйони рецепт

Шампіньйони маринуються 15-20 годин, тому варто подбати про них заздалегідь, наприклад, замаринувати звечора і наступного дня вони будуть абсолютно готові. Гриби краще брати середніх розмірів.

 

1. Протерти чистим рушничком шампіньйони і почистити. Нарізати на пластини.

2. Помістити їх в каструлю. Туди ж додати всі інші інгредієнти. Не лякайтеся того, що рідина не покриває гриби, на вогні вони дуже швидко пустять власний сік.

3. Покласти каструлю на повільний вогонь і довести до кипіння, помішуючи. Варити на слабкому вогні 15-20 хвилин. Гриби сильно (майже удвічі) усядуться, кількість маринаду збільшиться. Скуштуйте маринад і досоліть чи додайте прянощів, якщо треба.

4. Зняти з вогню, накрити кришкою і відкласти на маринування в прохолодне місце. Час від часу потряхуйте банку аби гриби перемішувалися. Наступного дня гриби готові.

Готувала . Фото Ігор Деяк


Колиба на Google+