Домашні лашки з капустою

  • 1 кг борошна
  • 3 яйця
  • 200 г води
  • 1 білоголовкова капуста
  • олія, сіль, чорний перець

Замісити з борошна, яєць та води круте тісто. Дати йому постояти 5 хвилин, розкатати в тоненький лист, товщиною в сірник і залишити, аби трохи підсохло (2 хвилини з одного боку, 2 хвилини з іншого). Порізати його на квадратики-лашки (домашня локшина) (1.5 см х 1.5 см) і залишити ще на 2 хвилини. Потім кинути їх в добре посолений окріп з шматком вершкового масла і відварити (як тільки спливуть і вода закипить, одразу вибирати і зцідити).

Тим часом капуста вже має бути готова, тому що лашки, як тільки зваряться, одразу треба з нею змішувати. Капусту натерти на великій тертці (не шаткувати, а саме натерти), помістити її в чавунний горщик з 4 ст. ложками олії, стишити вогонь на мінімум, накрити кришкою і смажити, часто помішуючи, до м'якості. Посолити, сильно поперчити і змішати з лашками.


Колиба на Google+