Нове відео

Про назву Мукачево

Колись дуже давно, в часи, про які вже втратилася пам'ятка, коло виходу з-поміж гір на широку рівнину Дунайської долини, де лежить місто Мукачево, оселився зі своїм військом чужоземний князь. Він підкорив усіх жителів околиці Мукачева й наказав їм будувати для нього за-мок-фортецю, бо йому ніде було жити.

А князь був жорстокий. Він задумав збудувати замок, який стояв би на єдиній горі серед рівнини і був би з усіх боків неприступним. А такої гори поблизу не було. І ось він наказав своїм підвладним насипати на рівнині гору.
Тисячі возів, запряжених шістьма волами кожен, тисячу днів возили землю й насипали гору, аж поки вона не досягла потрібної князеві височини. А потім збудували на ній замок — міцну, неприступну фортецю.
Але це все коштувало людям багато сліз, кривавого поту, тяжких страждань і мук. Через це і назвали люди місто Мукачевом.


Коментарі  

 
+4 # pro mukachevoGuest 23.02.2008, 19:29
ochen* interesno1
 

Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити

Нове у КОЛИБІ

Слово дня

Мачанка

МАЧАНКА - закарпатська страва, базова основа якої складається з сметани (чи інших молочних продуктів, молока солодкого, молока кислого, кефіру) та борошна (пшеничного чи кукурудзяного).
Мачанка нагадує дуже густу підливу, в яку "мачали" хліб. Мачанки бувають грибні, м'ясні і на травах - з кропиви (жаливяна мачанка), з щавлю (щавельова мачанка), з укропу, з петрушки, з чебрецю та іншого. Є навіть мачанка з бішолми (айвова мачанка).

МКоли зварять на поли у кваснім молоцї густий чир, то зовуть його мачанка. - Юрій Жаткович. Замітки етнографічні з Угорської Руси