Цікаво про село Павлово

- Поява назви села Павлово не має єдиної версії. Існує легенда, пов'язана з нею: «Гнав дяк воли продавати. Базар находився на теперішньому Перечинському перевалі. Помер чоловік путьом, а воли розойшлися подовж путя, де тепирь находиться село. Люди звідали: „Чиї воли?“. Другі отказували: „Павлови“. Так цю місцевість (яка, швидше за все, вже була заселена) назвали Павловом». 

- Перші поселення людей на території теперішнього Павлова існували ще у період кам'яної доби. Підтвердженням цьому є знайдена тут у 1882 році під час археологічних розкопок кам'яна сокира.

- Дослідженням мінводи села Павлова займався лікар Рожаї Йосип, який доводив, що ця вода корисна при порушенні роботи органів дихання, легенів, порушенні функцій черевної порожнини, затвердінні печінки, проблемах нирок та геморою, а також захворюваннях  сечового міхура та каналів матки у жінок. В зв'язку з тим, що Павлівське джерело мало замалий запас води (лише 12,0 куб. за добу), його не використовували і не використовують в наш час для масового розливу

-  у Павлові, в урочищі Квасок, працювали купелі, де люди приймали гарячі ванни, і це лікування давало фантастичні результати. Старожили розповідають про хворих, яких сюди приносили, а звідси вони вже йшли без сторонньої допомоги. Технологія приймання ванн була дуже простою: від них до казана, у якому нагрівали мінеральну воду, були прокладені жолоби, у котрі час від часу підливали окріп, тим самим підтримуючи температуру в ваннах.

- В селі народився Мартін Грінфільд (при народженні Максиміліан Грунфельд) — американський кравець, шив костюми для таких відомих людей як: Дуайт Ейзенхауер, Білл Клінтон, Джеральд Форд, Дональд Трамп, Барак Обама, Колін Павелл, Пол Ньюман, Майкл Блумберґ.