Цікаво про село Оленьово

- багато мінеральних джерел

- З 40-их років ХІХ ст. в селі працював потужний завод з розливу мінеральної води, яка так і називалась «OLENYAI». Хімічний склад цієї води досліджував відомий викладач хімії із Відня В.Клетсинський. Ось як написав про оленівське джерело Тиводар Легоцький: «На захід від Плоского, у дикій долині, у русинському поселенні, знаходиться оленівське джерело. Розміщено воно на східній околиці села Оленьово і належить графу Шенборну… вода відповідає внутрішнім та зовнішнім умовам природних та штучних мінерально-солених вод. Дякуючи своїй оригінальності, вона користується попитом. Змішана з вином, швидко втамовує жагу, приносить задоволення і є бажаним товаром для продажу».

-  Неподдалік населеного пункту на зацікавленого туриста очікує дещо і дійсно таки вражаюче.  Флішеві відкладення біля Оленева, що нагадують розірвані складки, містять білий кальцит. Саме у ньому дуже часто можна зустріти і чи не справжні кристали прозорого кварцу, або як його ще називають «марамароський діамант»

- На західній окраїні села розташоване ртутне родовище «Кам'яний кар'єр». Родовище багате на мінерали — кертесит і карпатит, виявлений уперше на Закарпатті.