Літо! Закарпатський бузиново-мятний лимонад!

Автор: Інга Деяк .

Найкраще, що може бути в таку неймовірну спеку - холодний бузиново-м'ятний лимонад! Ви тільки уявіть собі, яка це смакота.

Рецепт від Теремка

Чудові господині з садиби "Теремок" наготували його вдосталь і чекають гостей. Пані Марія каже, що рецепт дуже простий і його легко приготувати вдома:
Бузина + лимон + мята, заливаєте солодким сиропом, стерилізуєте і закатуєте в банки як компот.

Трилітрові банки на 2/3 наповнюєте суцвіттями бузини, листочками м'яти і кільцями лимону. Пропорції, якщо уважно глянете на фото, видно. Для сиропу змішайте цукор з водою і доведіть отриману масу до кипіння. Скільки цукру додати в сироп, залежить від ваших смакових пристрастей. Після цього залийте сироп у банки. Банки простерилізуйте зручним для вас способом, можна у каструлі з водою. Після цього можна закатати їх і прибрати на кілька днів, щоб настоялось.

 

Пані Світлана Селебинка з Перечина пропонує

приготувати схожий напій - бузиновий для безпосереднього вживання, без консервування. Каже: - Дуже смачно, рекомендую спробувати всім!

Рецепт його такий:

В 3 літрову банку води додати 6 суцвіть бузини, 6 столових ложок цукру та 1 чайну ложку лимонної кислоти розмішати і на 12 годин в холодильник.

 

Смачного, друзі! Розбавляйте спеку закарпатськими лимонадами!

 

 

 

 

 

 


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити