Кіфлики закарпатські

Кіфлики Закарпатські

Нам знадобиться на 50 кіфликів:

Для тіста

  • 500 г борошна,
  • 250 г маргарину,
  • 4 жовтки,
  • сметана або кефір, скільки вбере тісто (зазвичай не більше 150-200 г),
  • 2 ст. ложки цукру,
  • дрібка солі
  • 50 г вершкового масла

Для начинки:

  • 250 г мелених грецьких горіхів,
  • 4 білки, 1 ст. ложка цукру

Обсипка: 100 г цукру-пудри + ваніль

1. Даємо маргарину трохи пом'якнути (але не до рідкого стану, ріжемо його на кубики і додаємо в борошно. Сюди ж цукор і сіль - і все разом розтираємо на крихти.

2. Додаємо чотири жовтки і потроху підливаючи кефір замішуємо однорідне тісто.

3. Формуємо з тіста не кулю, а рівний акуратний валик, і розрізаємо його на 5 рівних частин.

4. Розкачуємо кожну на коло або квадрат. У нас має вийти 5 листів товщиною 1,5 см.

5. Вершкове масло розтоплюємо і змащуємо ним усі листи. Складаємо їх один на один, скручуємо в рулет, завертаємо в плівку - і в холодильник на 40 хвилин

6. Тим часом готуємо горіхову начинку. 250 г горіхів мелемо надрібно. Збиваємо білки  з цукром на тверду піну, додаємо горіхи і добре розмішуємо.

7. Виймаємо тісто з холодильника. Кожний лист трохи місимо, формуємо з нього валик. У нас має вийти 5 валиків.

8. Беремо один валик і ділимо його на десять рівних частин (або спочатку навпіл а потім кожну половину ще на п'ять, кому як легше). Формуємо десять однакових кульок і кожну розкачуємо на овал.

9. Наповнюємо овали начинкою і закручуємо. Викладаємо на деко зі змащеною фольгою.

10. Беремо наступний валик і так само - поки не закінчиться тісто і начинка. У нас має вийти 50 кіфликів

Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Приготувала Наталка Хурделиця. Фото Ігор Деяк

 


Коментарі  

 
+1 # Оля 14.02.2011, 12:48
Хороша маса. В мене всі попередні рецепти буди файні поки свіжі, а ці кіфлики чудові мякенькі і розсипчасті і на другий і на третій день.
 
 
# RE: КіфликиВарка 25.02.2013, 09:56
Я додаю цукру більше в начинку, ми любиом солодке ;-)
І кіфлики дуууже!
 
 
# RE: Кіфлики закарпатськіБанана 01.03.2013, 19:29
Я май люблю з лекваром. З горіхами мало сухі получаються.
 

Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити