Добош торт

  • 6 яєць, 120 г цукру, 1 пакетик ванілі, 140 г борошна, 80 г масла, борошно для посипання
  • Крем: 250 г масла, 200 г цукрової пудри, 60 г шоколаду, 20 г какао, 2 яйця, трохи рому
  • Глазур: 200 г цукрової пудри, 30 г масла
Яєчні жовтки добре змішати з цукром і ванільною пудрою, додати муку, розтерти масло, обережно додати збиті в щільну піну білки. Змастити форму для випічки маслом і присипати дно мукою. Потім, вливаючи рівними частинами бісквітне тісто, випекти в духовці при температурі 200 градусів по черзі 6-8 тонких коржів. Відкласти кращий як верхнє покриття, а інші остудити. Приготувати крем з м'якого масла, цукрової пудри, розтертого шоколаду, какао і яєць, збивши все в піну і додавши трохи рому. Намазати крем на 5-7 коржів, покласти їх акуратно один на другий, змастивши кремом і краї торта. Потім помістити в холодильник. Розтопити цукрову пудру на маленькому вогні, додати масло і облити глазур'ю верхній шар торта.