Хрін звичайний

Хрін звичайний(Armoracia rusticana) — багаторічна трав'яна рослина з родини хрестоцвітих, коріння якої вживають як приправу до їжі, консервуванні та в домашньому лікуванні. Поширена по всій території Карпат. У кулінарії знаходить широке застосування корінь хрону, що володіє специфічним гострим запахом, і листя рослини.

Хрін звичайнийОстанні додаються, перш за все, в салати, супи, а також при засолюванні огірків, кабачків, патисонів, помідорів, що покращує не лише смак овочів, але і їх якість, повідомляючи фортецю. Хрін використовували у виготовленні міцних напоїв, з'єднуючи з гірким полином. Напоєм відпоювали втомлених мандрівників. Вирощували хрін біля заїжджих дворів і готелів.


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити