Суп грибний з рибою

  • 600 г філе риби (за вибором), 1 пучок коренів для супу (морква, корінь петрушки, можна маленьку селеру)
  • 1 цибуля городня мала, 1 чайна ложка борошна
  • 100 г заморожених грибів або шампіньйонів, 3-4 ст. ложки олії, зелень петрушки
  • спеції: сіль, перець чорний мелений, лимонний сік.

Обчищені і дрібно нарізані корені для супу та цибулю солять і тушкують декілька хвилин на олії. Додають рибне філе, перевертають через 5-6 хвилин і продовжують тушкувати ще 5-6 хвилин, після чого філе виймають.

Тушковані овочі заливають підсоленою кип’яченою водою (5 склянок) і доводять до кипіння, потім протирають крізь сито разом з рідиною або збивають у блендері. Можна це не робити, якщо любите корені в супі цілими, в такому разі ріжте їх на акуратні дрібні кубики чи соломку.

Додають обчищені та дрібно нарізані заморожені гриби або печериці (почищені і нарізані) і варять при слабкому кипінні 20 хвилин.

Борошно розводять у холодній воді і вливають у суп. Через 5-6 хвилин додають філе риби. Суп солять і знімають з вогню, заправляють лимонним соком, посипають чорним перцем і дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Примітка: перш ніж заправити суп, можна додати у нього 1/2 склянки вина.