Крем-суп із зеленого горошку з м'ятою

Крем суп із зеленого горошку з м'ятою

Зелені супи - моя пристрасть, абсолютно, до речі, не зрозуміла моїм домочадцям, але менше з тим. Цей суп я запозичила з прованського блогу Белоніки, він геть не закарпатський, оскільки у нас м'яту хоч і люблять, але все більше у чай та консервації і зроду не клали її в супи. Тим не менше, я цим рецептом поділюся, оскільки він яскравий, дуже весняний, повний вітамінами і має трохи екзотичний прованський смак - м'ятний горошок. Якщо не класти в нього сметану (а він добрий і без неї) - це вийде пісна вегетаріанська страва з такою малою кількістю калорій, що я навіть не буду рахувати. Варто напевно зазначити, що моїм удома цей суп не сподобався, казали "Ні, якось це неправильно, класти м'яту в суп, ліпше би чаю". Але я від нього у чистому захваті.

Крем-суп з зеленого горошку з м'ятою: крок за кроком

Нам знадобиться

  • 500 г зеленого замороженого (або свіжого) горошку
  • Пучок свіжої (або замороженої) м'яти
  • 5 столових ложко оливкової олії
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • Сметана для заправки
  • Кілька стебел свіжого базиліку

1. В невелику кількість киплячої води (не більше літра) вкидаємо листя м'яти, хай покипить 3-4 хвилини.

2. Додаємо горошок і відварюємо його до м'якості, але не до втрати кольору. Цей займе хвилин 5-10 активного булькання. Стоїмо над ним і куштуємо, як пом'як - одразу вимкнули.

3. Зцідили відвар в окремий посуд (він нам знадобиться), і горошок разом з олією протерли крізь сито або добре збили в блендері.

4. Додали сіль, перець, відвар - і збили ще раз.

5. Наливаємо в тарілки, збризкуємо оливковою олією, додаємо сметану і кілька листків свіжого базиліку. Ням.

Готувала . Фото Ігор Деяк


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити