Друк

Салат з кальмарами і пекінською капустою

Салат з кальмарами і пекінською капустою

Поєднання смаків кальмара і майонезу - досить класичне для багатьох кухонь. От тільки французькі рецепти на відміну від пострадянських починаються не із "заправимо купленим майонезом" а "приготуємо майонез власноруч", що піднімає будь-який рецепт одразу на інший рівень якості. Все ж таки домашній соус із яєчних жовтків, гірчиці і олії - це не зовсім те, що куплений в гастрономі торчин-чумак. Але менше з тим, кальмари з майонезом (купованим чи домашнім) - це дуже смачно.

 

Салат з кальмарами і пекінською капустою: рецепт

Нам знадобиться:

  • 250 г кальмарів
  • половинка пекінської капусти (невеликої)
  • пів цибулини
  • пучок зелені (5 стебел петрушки, 5 стебел кропу, 2 молоді цибульки з пір'ям)
  • банка кукурудзи
  • склянка майонезу
  • сіль, чорний перець за смаком

1. Кальмари розморожуємо, миємо і чистимо під відварювання. Для цього однією рукою притискаємо тушку до дошки, а іншою рукою акккуратно знімаємо з кальмара шкірку. Відрізаємо "крила", з них теж видаляємо шкірку. Вибираємо з кальмара прозорі тонкі хітинові хрящики.

2. Відварюємо кальмари наступним способом: доводимо воду до кипіння -(1 - 1,5 л), додаємо до неї сіль, чорний перець горошком і 1 лавровий лист. Опускаємо в неї кальмара, закриваємо кришкою і одразу (!) вимикаємо вогонь. Чекаємо 10 хвилин - кальмар готовий. Вода, поступово вистигає і не дає кальмару переварится і стати схожим на гуму. Кальмари - це практично 100 % білку, тому й готуються вони за хвилини.

3. Нарізаємо кальмар кільцями.

4. Пекінську капусту розрізаємо навпіл вздовж. Половинку відкладаємо, а ту, що залишилася, ріжемо ще раз навпіл а потім шаткуємо на крупну стружку. Висипаємо в салатник. туди ж - кукурудзу.

5. Дрібно січемо зелень, і півцибулини на тоненькі півкільця - додаємо до салату. Туди ж кальмари. Перемішуємо все, заправляємо майонезом. Додаємо сіль, якщо треба, і чорний перець.

Готувала . Фото Ігор Деяк