Мачанка

МАЧАНКА - закарпатська страва, базова основа якої складається з сметани (чи інших молочних продуктів, молока солодкого, молока кислого, кефіру) та борошна (пшеничного чи кукурудзяного).
Мачанка нагадує дуже густу підливу, в яку "мачали" хліб. Мачанки бувають грибні, м'ясні і на травах - з кропиви (жаливяна мачанка), з щавлю (щавельова мачанка), з укропу, з петрушки, з чебрецю та іншого. Є навіть мачанка з бішолми (айвова мачанка).

МКоли зварять на поли у кваснім молоцї густий чир, то зовуть його мачанка. - Юрій Жаткович. Замітки етнографічні з Угорської Руси


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити