Ланґош

ЛАНҐОШ - корж з дріжджового тіста, який смажиться в киплячій олії. Слово походить від угор. lángos - «полум'яний». Подається найчастіше з часниковим соусом, сметаною, сиром. Лангош розповсюджений в угорськомовних районах Закарпаття.

ЛУ деяких джерелах лангош згадується як страва, яка потрапила в угорську кухню під час турецького ярма, в інших же джерелах історія лангоша сягає ще в давньо-римські часи. - розповідає нам Вікіпедія


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити