Форель запечена у фользі

  • 1 велика форель, 500 г
  • 1,5 лимони
  • Оливкова олія - 3 ст. ложки
  • 1 пучок зелені петрушки
  • Морська зерниста сіль
  • Свіжомелений перець
  • Набір прянощів для риби
  • Товчений порошок сухих анчоусів
  • Фольга

Рибу почистити, вийняти нутрощі. Добре промити. Потримати трохи в солі, хвилин 10-15.  Змити сіль.

Покласти в пласку широку салатницю і замаринувати на 2 години в  суміші оливкової олії, лимонному соці та прянощах і солі. Час від часу перевертати з боку на бік.

Фольгу настелити в два шари. Покласти на неї рибу, нафаршировану пучком добре помитої петрушки. Всередину до петрушки заливаємо ложкою кілька ложок маринаду.

Загортаємо рибу так, щоб вона була закрита з усіх боків і не протікала.

Випікаємо при температурі 180 градусів, хвилин 30. Подаємо з печеною картоплею.