Форель запечена у фользі
- 1 велика форель, 500 г
- 1,5 лимони
- Оливкова олія - 3 ст. ложки
- 1 пучок зелені петрушки
- Морська зерниста сіль
- Свіжомелений перець
- Набір прянощів для риби
- Товчений порошок сухих анчоусів
- Фольга
Рибу почистити, вийняти нутрощі. Добре промити. Потримати трохи в солі, хвилин 10-15. Змити сіль.
Покласти в пласку широку салатницю і замаринувати на 2 години в суміші оливкової олії, лимонному соці та прянощах і солі. Час від часу перевертати з боку на бік.
Фольгу настелити в два шари. Покласти на неї рибу, нафаршировану пучком добре помитої петрушки. Всередину до петрушки заливаємо ложкою кілька ложок маринаду.
Загортаємо рибу так, щоб вона була закрита з усіх боків і не протікала.
Випікаємо при температурі 180 градусів, хвилин 30. Подаємо з печеною картоплею.