Голубці з грибами пісні

Закарпатська кухня: Голубці з грибами

1 білокачанна капуста середніх розмірів
1 склянка сушених грибів
100-200 г шампіньйонів
1, 5 склянки рису
1 цибулина
олія, сіль, перець чорний

Страва пісна: З капусти вирізати качан, промити і помістити в окріп на 5-10 хвилин. Потім голівку розібрати на окремі листки, зрізати з них товсті прожилки, якщо треба, легенько відбити ручкою ножа або дерев’яною товкачкою.

Відварити заздалегідь замочені сухі гриби до м’якості, зцідити, грибний бульйон відкласти вбік.

Шампіньйони потушкувати на олії, і разом з сухими грибами та цибулиною пропустити через м’ясорубку.

Рис промити, залишити на 15-20 хвилин у теплій воді, потім процідити і додати у фарш, приправити сіллю та перцем і добре перемішати.

На підготовлені листочки капусти покласти фарш і загорнути у вигляді рулетів чи конвертиків.

На дно казана або товстостінної каструлі помістити кілька капустяних листочків, на них тісно укласти голубці, залити все гарячим грибним посоленим бульйоном, притиснути якоюсь вагою, накрити кришкою і на дуже повільному вогні тушкувати до готовності. Можна це робити у печі на повільному вогні.