Картопля тушкована з грибами

Картопля тушкована з грибами

Картопля тушкована з грибами - один з класичних рецептів пісної кухні. Не можна сказати, що печериці підходять у цей рецепт найкраще, однак вони завжди є у доступі, чого не скажеш про свіжі лісові гриби, і їх значно швидше готувати, ніж, до прикладу, сушені гриби.

Картопля тушкована з грибами: крок за кроком

Нам знадобиться:

  • 600-700 г картоплі
  • 600 г печериць
  • 1 велика цибулина,
  • півбанки томатів у власному соку (або томатну пасту)
  • 3 зубки часнику
  • сіль, чорний перець,
  • 1 ч ложка майорану
  • пучок зелені петрушки і кропу,
  • кілька зелених цибульних пер,
  • рослинна олія.

1. Картоплю почистити і порізати. Шампіньйони протерти серветкою і нарізати пластинками. Цибулю очистити і нарізати кільцями.

2. У товстостінну каструлю покласти цибулю, додати 3 столових ложок олії, обсмажувати до м'якості. Додати майоран і ще трошки посмажити. Сухі трави зазвичай потрібно саме обсмажувати, щоб вони відкрили свій аромат, це довели ще індуси тисячі років тому.

3. Додати гриби, перемішати, закрити кришкою і тушкувати, поки гриби не пустять сік. Посолити, поперчити, знову перемішати, і тушкувати їх до тих пір, поки не випарується увесь сік.

4. На столовій ложці олії обсмажити почавлені зубки часнику, додати томати і трохи поварити (хвилини три) - приготувавши таким чином томатну заправку.

5. В каструлю з грибами додати додати зелень, картоплю і томат, долити води так, щоб вона покривала верхній шар картоплі до половини. Помішати, покуштувати, додати прянощів, якщо треба, і варити до м'якості картоплі.

6. Готову картоплю посипати зеленню (більше для краси) і подавати.

Приготувала . Фото Ігор Деяк

Картопля тушкована з грибамиКартопля тушкована з грибамиКартопля тушкована з грибамиКартопля тушкована з грибамиКартопля тушкована з грибамиКартопля тушкована з грибамиКартопля тушкована з грибамиКартопля тушкована з грибами

Коментарі  

 
# Супер!Василье 05.11.2013, 13:44
нарешті справжній рецепт, а не гугл-транслейт з російської. дякую, іду готувати!
 

Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити