Цвітна капуста та інші овочі запечені в часничному соусі

КОЛИБА продовжує накопичувати досвід у приготуванні пісних страв, сьогодні ми приготуємо запечені овочі. Вони чудові і як гарнір до будь-якого смаженого м'яса, і як самостійна страва - пісна чи вегетаріанська. На грілі або в рукаві, малокалорійні і повні вітамінами, і дуже прості у приготуванні. Якщо ми не маємо під руками свіжих овочів, беремо заморожені. Єдиний момент - для заморожених овочів краще брати рукав. Також рукав більше підійде, якщо ми в овочеву суміш використовуємо картоплю і моркву.

Цвітна капуста та інші овочі запечені в часничному соусі

Нам знадобиться:

Пакунок замороженої цвітної капусти (500 г)
Півпакунка замороженої зеленої стручкової квасолі (250-300 г)
Половинка великої моркви або 1 середня
3 малі картоплини
1 велика цибулина

6 ст ложок олії
1 ч ложка паприки
1 ч ложка сухого базиліку
1 ч ложка сухого майорану
10 листків м'яти (можна сухої чи мороженої)
1 ч ложка солі
7 зубчиків часнику
2-3 гілочки тим'яну (можна замороженого або сушеного)

1. Чистимо картоплю і ріжемо її на кубики (1,5 на 1.5)
2. Чистимо моркву і ріжемо її на крупну соломку
3. Нарізаємо цибулю напівкільцями.
4. Змішуємо всі овочі разом у великій мисці і до них додаємо тим'ян. Заморожені овочі не розморожуємо, даємо їх так.
5. Готуємо соус: часник пропускаємо через часничницю, до нього - всі трави і спеції і заливаємо олією.
6. Соус добре розтираємо і додаємо його до овочів.
7. Перемішуємо так, щоб соус покрив рівномірно всі овочі.

Відрізаємо рукав довжиною не менше 50 см. Зав'язуємо його з одного краю міцно, а через другий - наповнюємо і теж зав'язуємо. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити