Сочевиця з овочами пісна

Сочевиця з овочами пісна В Закарпатті сочевиця ніколи не була особливо популярною, але останнім часом кілька її видів з'явилися у супермаркетах та крамницях. У дні посту саме час її випробувати в якості пісної страви, тим більше що цей бобовий продукт за поживністю та смаковими якостями займає одне з перших місць серед зернобобових культур, вона швидко готується і має тонкий та приємний смак. Сочевичні боби не накопичують у собі токсичних елементів, нітратів і радіонуклідів і є одним з небагатьох продуктів нашого харчування, до яких наш організм і наша травна система адаптовані генетично.
Зелена сочевиця, яку ми сьогодні використаємо, добре зберігає форму при варінні, тому чудово підходить для салатів та гарячих овочевих закусок.

Сочевиця з овочами пісна: крок за кроком

  • 250 г зеленої сочевиці
  • 500 г суміші заморожених овочів (стручкова квасоля, брокколі та цвітна капуста)
  • 1 велика цибулина
  • 2 середні моркви
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • 1 ч ложка паприки
  • Олія - 4 столові ложки

1. Сочевицю добре перебираємо, промиваємо і відварюємо. Коли сочевиця пом'якла, солимо її і зціджуємо зайву воду, якщо залишилася.

Кольори сочевиці розрізняються часом приготування: зелена – готується 30-40 хвилин, але зате практично не розварюється. Червона і коричнева варяться набагато швидше: опущена в окріп, така сочевиця звариться за 20-25 хвилин. Сочевиця, на відміну від своїх родичів гороху і квасолі, не потребує замочування. При варінні її не солять, як і всі бобові, так як сіль сповільнить процес. Варять, додавши в два рази більше води: на склянку сочевиці – 2 склянки води.

2. В казані на олії обсмажуємо дрібно посічену цибулю до м'якості. Додаємо порізану моркву, обсмажуємо все разом хвилини 2-3, додаємо ложку паприки, припускаємо кількома ложками води і накриваємо кришкою, хай тушиться хвилин 10.

3. Коли морква пом'якне, додаємо в казан заморожені овочі. Перемішуємо, знову накриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості.

4. Останньою додаємо готову сочевицю і подаємо на стіл.

Приготувала . Фото Ігор Деяк


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити