Ґріз

ҐРІЗ - манна крупа

ҐРІЗОВІ ГАЛУШКИ - популярний закарпатський елемент КУРЯЧОЇ ПОЛИВКИ (бульйону).

ҐШто ти заварити у поливку, дітино? Лашкы, ресельованкы ці ґрізові галушкы? - питається закарпатська мама своє улюблене чадо.

От який рецепт ҐРІЗОВІХ ГАЛУШОК дає Валерія Мориляк в януарському номері Русинського Світу (Угорщина) за 2010 рік

Продукты на ґрізові галушки: 25 гр. масла, 1 яйце, 30 гр. муки, 30 гр. ґріза, мало соли.
Яйце из маслом вилков добрі потрощити и взбити, додати муку а пак помали пудсипати ґріз и посолити. Массу на галушки лишити постояти на 10 минут, обы тісто набрякло. Из чайнов ложков метати галушки у киплячу поливку, як вскипить, зняти из огня и дати постояти хоть 10 минут.


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити